Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Krónikus fehérvérűséget diagnosztizáltak a hercegnőnél

XVI. Károly Gusztáv svéd király legidősebb nővére, Krisztina hercegnő betegségét most jelentette be a királyi ház.

A 73 éves Krisztina hercegnő krónikus leukémiában szenved – jelentette be a svéd királyi ház. Károly Gusztáv király legidősebb nővérének kezelése idén ősszel kezdődik, állapota pillanatnyilag relatíve jó, mondják orvosai. A királyi ház reméli, hogy Krisztina hercegnő minél hamarabb felépül a kezelések után, de addig arra kérik a nyilvánosságot, hogy ne zavarják a kezelésekkel kapcsolatos kérdésekkel családját.
A hercegnő sajnos már nem először kénytelen szembenéznie ilyen komoly betegséggel, 2010-ben ugyanis mellrákot diagnosztizáltak nála. Három műtéten és kemoterápián esett át, akkor sikerült legyőznie a rákot.

A krónikus leukémia az egyik leggyakoribb típusa a fehérvérűségnek, többnyire idős korban alakul ki, hosszú évek alatt, gyakran úgy, hogy tünetei alig feltűnőek. A betegség valójában nem gyógyítható, csak karbantartható az újabb kezelésig. A túlélés mindig a betegség típusától függ, szerencsés esetben 20-25 év is lehet.

A hercegnő, akit Krisztina Magnusonként vagy Krisztina hercegnő Mrs. Magnusonként is ismernek házassága veszítette el királyi rangját, ugyanis rangon alul ment férjhez. Végül bátyja, a király felhatalmazta arra, hogy neve előtt viselhesse a hercegnői címet.


Nincsenek megjegyzések