Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Kiszáradt a kenyér, de nem akarod eldobni? Ezt próbáld ki, és friss, ropogós lesz újra

Szinte minden háztartásban előfordul, hogy megmarad egy kis darab kenyér, ami még nem romlott, de már senkinek sincs kedve megenni, hiszen megszáradt. Ezt nem csak úgy védheted ki, hogy alaposan bezacskózod a kenyeret, hiszen így könnyen megpenészesedik. Szerencsére létezik olyan módszer, amivel a száraz kenyeret újra ropogóssá, frissé teheted.
A beszáradt kenyér nem csak tejbe aprítva, levesbetétként vagy pirítósnak jó. Mutatunk egy olyan módszert, amivel akár szendvicsként is felhasználható, még akkor is, ha előtte kőkemény volt, hiszen olyan friss lesz, mintha most hoztad volna a pékségből.

Így frissítsd fel a kenyeret!

Noha furcsán hangzik - talán egyenesen undorítónak tűnik -, mégis, első lépésként tartsd a csap alá a kenyeret, és engedj rá hideg vagy langyos vizet. Ugyan az ázott kenyér ebben a pillanatban még nem a leggusztusosabb, mégis várd meg, hogy a nedvesség egészen átitassa a héjat. A kenyér megvágott felületét ne vizezd össze!

A második lépéshez kapcsold be a sütőt, és állítsd alacsony fokozatra vagy 150-160 fokra. Tedd egy lapos tepsibe a nedves kenyeret, és süsd 6-12 percen keresztül, míg nem lesz a héja újra ropogós. Ha 12 perc után még mindig vizes kívülről a kenyér, hagyd még egy kicsit a melegben, és legközelebb kevésbé vizezd meg a héját!

Ez tényleg működik?

Igen! A kenyér héjából a víz befelé szivárog, majd elpárolog, így a kenyér kiszáradt belseje ismét nedvességhez jut, amitől megpuhul. Eközben a sütő forrósága arról is gondoskodik, hogy a héj ropogóssá váljon.

A lejárati dátum nem tréfa


Nincsenek megjegyzések