Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

7 gyorsan és könnyen elkészíthető harapnivaló a kánikula idejére

Ebben a nagy melegben kinek van kedve órákat a konyhában tölteni?
Az alábbiakban a Food Network tévécsatorna ad néhány ötletet, hogy milyen egészséges ropogtatnivalóval készülj, ha nem akarod csak ropival és gumicukorral átvészelni a nyári izgalmas, kirándulós vagy éppen fesztiválozós napokat.

1. Házi „diákcsemege”

Vegyünk háromféle aszalt gyümölcsöt, pörkölt mandulát, sózatlan pörkölt mogyorót és pattogatott kukoricát, öntsük össze őket, majd a mixet osszuk el 6-8 kis légmentesen záródó tasakba! Egy kis tasaknyi csemege remek ropogtatnivaló egy koncert vagy kirándulás alatt – és még a barátok is kaphatnak egy-egy zacskóval.

2. Gyümölcs-mix

Keverjünk össze szárított almaszirmot, asztalt sárgabarack-darabkákat és szárított kókuszdarabkákat! A fentihez hasonló módon kis tasakokban remek és egészséges ropogtatni való, ha ránk tör az éhség, és gyors energiapótlás kell.

3. Energiabomba-szendvics

Egy csomag szeletelt szendvicskenyér, egy üveg mogyoróvaj, néhány banán. Ezekből bármikor menő amerikai stílusú szendvics készíthető, amely gazdag egészséges zsiradékokban és tápanyagokban. De a banánt csak akkor hámozzuk meg, amikor majd felszeletelve a szendvicsbe tesszük!

4. Felturbózott vegyes magok

A kedvenc dióféléinket ha egy kevés sóval, borssal és fűszerekkel (pl. oregánó, bazsalikom, római kömény, stb.) megpörköljük, már vihetjük is magunkkal éhségcsillapítónak!

5. Pirított fűszeres csicseriborsó

A csicseriborsót kedvenc fűszereinkkel, vagy csak némi sóval, borssal és pirospaprikával pirítsuk ropogósra! Ez egy nagyszerű módja a rost-utánpótlásnak.

6. Gyökérzöldség-ropogós

Egy zöldséghámozóval szeleteljünk vékonyra néhány fajta gyökérzöldséget (pl. céklát, édes burgonyát, répát és zellert), majd néhány csepp olajjal, sóval és borssal a sütőben süssük ropogósra indulás előtt! Bedobozolva jól eláll, a sátorban pihengetve elropogtatható.

7. Házi készítésű parmezános ropogós pita

A pitát vágjuk cikkelyekre, és egy kevés olívaolajjal, sóval és borssal megszórva süssük ropogósra a sütőben, majd a sütés vége felé hintsük meg parmezán sajttal! Hagyjuk kihűlni, és egy légmentesen záródó műanyag dobozban tároljuk.

Nincsenek megjegyzések