Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Megoldás száraz bőrre

A kicserepesedett ajakkal, a berepedezett sarokkal vagy az érzékeny körömággyal előbb-utóbb minden nő megküzd. Ebben segítünk tippjeinkkel - írja az otvenentul.


A száraz bőr rengeteg kellemetlenséget okoz: viszket, feszül, húzódik, hámlik. Csak úgy issza magába a nedvességet. Szerencsére több gyors, hatékony és kíméletes megoldás létezik. Ráadásul nem is kell messzire menned, a spájzban felhalmozott kincsekből, olcsón is segítetsz a problémán.

Viszkető fejbőr

Amire szükséged lesz: 4 evőkanál mandulaolaj, 1 evőkanál natúrjoghurt, 2 evőkanál banánpüré. Keverd össze alaposan, kend a fejbőrre, és hagyd fent legalább 5 percig, majd öblítsd le (15 percig a hajadon hagyhatod).

A mandulaolaj zsírsavakban és E-vitaminban gazdag, így mélyen kondicionál és hidratál. A B-vitamin táplálja a fejbőrt, a joghurt tejsava tisztít, eltávolítja a hajszálra rakódott vegyi maradványokat és a fejbőr elhalt hámsejtjeit.

Fénytelen haj

Amire szükséged lesz: citromlé, fehérborecet, olívaolaj.

Samponos hajmosás után meleg víz, három evőkanál citromlé és fehérborecet keverékével öblítsd át a hajadat, majd következhet a hajbalzsam.

A citrom élettel tölti meg és ragyogást kölcsönöz a fénytelen hajszálaknak, az ecet pedig ezt a hatást erősíti fel.

Ha ódzkodsz az ecet szagától, a még nedves hajba dörzsölj egy kis olívaolajat. A hajszálakba zárja a nedvességet, tele van kalciummal, E- és K-vitaminnal.

Zabolátlan haj

Amire szükséged lesz: kókuszolaj.

Egy kevés kókuszolajat kenj szét a tenyereden, és finoman ütögesd be a fejtetőbe. Az olaj segít kordában tartani az ide-odaálló hajtincseket és hajszálakat, valamint anélkül hidratál, hogy zsírossá tenné a hajat – feltéve, ha nem viszel fel túl sok kókuszolajat a hajra.

Durva könyök, kemény sarok

Amire szükséged lesz: friss füge, kókuszzsír, cukor (ha nagyobb szemcséjű bőrradírt keversz).

Az érett fügéket nyomd szét egy tálban, add hozzá a kókuszolajat. A fügemagok finoman radíroznak és masszírozzák a bőrt, a kókuszolaj kiválóan táplál és hidratál. Ha erősebb radírt szeretnél, tegyél a keverékbe cukrot. A kókuszzsír és a cukor a bőröddel érintkezve megolvad, ezért jobb és kényelmesebb, ha a fürdőkádban vagy zuhanyzóban használod. Legyél óvatos, mert csúszik!

Száraz, hámló bőr

Amire szükséged lesz: fél csésze sütőtökpüré, 1 banán, negyed doboz natúrjoghurt, 2 evőkanál tökmagpaszta (bioboltban kapható).

Keverd össze alaposan a hozzávalókat, és körkörös mozdulatokkal finoman dörzsöld be az arcbőrbe. Hagyd fent 20 percig, majd mosd le. A sütőtökben található A-vitamin véd az UV sugarak káros hatásától, a C-vitamin fokozza a kollagéntermelést (így megelőzi és csökkenti a ráncok megjelenését), a cink pedig nyugtat, hidratál és sugárzóvá teszi a bőrt. A tökmagpaszta – amelyet akár el is hagyhatsz - megőrzi a bőr hidratáltságát, és bársonyossá teszi a bőrt.

Kellemetlen lábszag

Amire szükséged lesz: sütőpor, fehérborecet.

A sütőpor felszívja a nedvességet, így szórhatod a cipődbe vagy a lábadra púderként. Lábmosás után mindig alaposan szárítsd meg a lábfejet – az ujjak között különösen! Hetente 3-4 alkalommal készíts fehérborecetes lábfürdőt.

Szemkörnyéki szárazság

Amire szükséged lesz: hideg uborkaszeletek, jojobaolaj.

A vékonyra szeletelt uborkát tedd 15 percre a szemre. Az uborka természetes gyulladáscsökkentő és hidratáló. Utána kenj nyugtató jojobaolajat a szemkörnyéki területre, és hagyd fent éjszakára – ilyenkor a bőr természetes egyensúlya visszaáll.

Szemöldök és orr körüli pikkelyesen hámló bőr

Amire szükséged lesz: alma, citrom, barackmagolaj.

Reszelj le egy almát héjastul, nyomd ki a levét. Az almalébe csepegtess citromlevet, majd az almatonikot vattakoronggal vidd fel az arcra, felfelé és kifelé irányuló mozdulatokkal. Az alma és a citrom fokozza a kollagéntermelést, és hámlasztó hatású, ezért fontos, hogy utána barackmagolajjal hidratáld a bőrt.

Cserepes ajak

Amire szükséged lesz: jojobaolaj vagy sheavaj.

Lefekvés előtt kend be ajkadat jojobaolajjal, amit cink- és E-vitamin tartalma mellett réz- és jódtartalma tesz értékessé. A sheavaj is jó választás, a száraz, berepedezett bőrre az egyik legjobb gyógyír.

Beszakadt körömágy

Amire szükséged lesz: méz, aloé vera juice, olívaolaj.

Keverd össze a hozzávalókat egy tálban, majd masszírozd a körömágyba. Hetente 2-3 alkalommal ismételd meg. Az aloé vera fertőtlenít és meggyorsítja a sebek gyógyulását.

Forrás: Ötvenentúl.hu

Nincsenek megjegyzések