Divat

Jelentkezz az ingyenes Aerobix oktatóképzésünkre. A részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot az ITT található jelentkezési lap kitöltésével.

Breaking News

Segíthet az omega-3 az olvasási nehézségekkel küzdő gyerekeken

Akár 20 százalékkal is javulhat az olvasási nehézségekkel küzdő gyermekek iskolai teljesítménye, ha omega-3 zsírsavat tartalmazó étrendkiegészítőt szednek minden nap - derült ki az Oxford Egyetem új tanulmányából.


A gyenge olvasási teljesítménnyel küzdő gyerekeknek segíthet, ha naponta 600 mg omega-3 zsírsavat tartalmazó tablettát szednek. Ezek a zsírsavak egyébként a tengeri halakban és algákban találhatóak bőségesebben, de már tabletta formájában is régóta kaphatók. A kutatók 362 olvasási nehézséggel küzdő gyereket vontak be a kutatásokba, akiknek 16 héten át napi 600 mg omega-3 zsírsavat tartalmazó pirulát adtak.

Az eredményekből kiderült, hogy a korábban a legrosszabb eredményeket produkáló gyerekeknél 3 hét elteltével 20 százalékkal javult a teljesítmény a kontrollcsoporthoz képest. Sőt a szülők arról is beszámoltak, hogy a gyerekeknél kevesebb viselkedési problémát tapasztalnak. A gyerekek tanárai azonban nem jeleztek hasonló viselkedésbeli változásokat.

A szakemberek szerint egyébként ez az első tanulmány, ami bizonyította, hogy az étrendkiegészítő szedésével az olvasási zavarral küzdők utolérhetik a normális képességű osztálytársaikat.

Nincsenek megjegyzések